Home » Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

- Deze algemene voorwaarden kunnen op ieder gewenst moment aangepast worden door Valkparkietenkwekerij Little Stars.
- Wij vragen bij reservering van een valkparkiet een voorschot van 50% van het afgesproken bedrag. De vogel is tijdelijk gereserveerd tot dat het voorschot bij ons binnen is (binnen 2 weken). Dan wordt hij definitief voor u gereserveerd, dit wordt dan ook vermeld op de site. Zo is er meer zekerheid voor zowel de koper als de kweker.
- U mag altijd de jonge vogels komen bekijken voor uw een reservering plaatst voor een vogel. Om een afspraak te maken kunt u ons mailen, een WhatsApp sturen of bellen, hier vindt u onze contact gegevens.
- De kweker behoudt het recht om ten alle tijden een reservering te annuleren (u krijgt dan een eventueel voorschot natuurlijk terug).
- De valkparkieten kunnen pas nadat deze 2 weken oud zijn gereserveerd worden. Dan zijn ze door de meest cruciale fase heen.
- Niet bij alle jongen valkjes is het geslacht al bekend, mocht dit gewenst zijn kunnen we een jong laten testen. Dit laten wij doen door Gendika (Nederland, €15,- per DNA test) of NBT (Spanje, duurt iets langer € 6,- per DNA test). De kosten van deze DNA test zijn voor de geïnteresseerde.
- De vogels verhuizen pas wanneer zij +/- 8 weken oud zijn en zelfstandig kunnen eten.
- De kweker heeft de 1e keus om evt. vogels aan te houden
- Wij verkopen geen vogels om dmv. handopfok verder groot te brengen.
- Wij kunnen geen garantie geven op de tamheid van de vogels. Ze komen hier dagelijks in de hand maar het is aan de nieuwe eigenaar er nog veel tijd in te steken zodat ze heel erg tam worden en tam blijven.
- De valkparkieten krijgen bij verkoop een certificaat mee. Hierop zijn de belangrijkste gegevens te vinden: naam, geboortedatum, mutatie, ringnummer, ouders etc. Alle informatie die dus bij ons bekend is van de vogels krijgt u mee bij de koop van uw vogel.
- Wanneer een gereserveerde valkparkiet niet op de afgesproken datum wordt opgehaald en het ook niet kenbaar is gemaakt dat deze afspraak niet door kan gaan (en wij niks meer horen) geven wij een eventueel voorschot niet terug!
-
 De foto's en/of informatie die vermeld staan op deze site mogen niet zonder toestemming gekopieerd worden.
- Helaas gebeurt het wel is dat er valkparkieten wegvliegen, heeft u bij ons een valkparkiet gekocht en is deze helaas weggevlogen? Meld dit dan even bij ons dan zijn wij er ook van op de hoogte. Door het ringnummer van de vogel kan deze altijd naar ons terug worden gelinkt. Wat u verder kunt doen bij een vermissing vindt u hier.
- Wanneer iemand na de koop besluit dat hij/zij helaas niet meer voor de valkparkiet kan zorgen dient diegene dit altijd eerst aan de kweker te melden. Dan kan er samen naar een oplossing worden gezocht, ik kan helpen met het zoeken naar een nieuw baasje of de valkparkiet evt. zelf terugnemen.