Home » FAQ

FAQ

Op deze pagina kun je antwoord vinden op veelgestelde vragen.

Hebben jullie momenteel jongen?
Onder de pagina kweek staat een subpagina met daarin de kweek van het desbetreffende jaar, daar kun je ook zien of we momenteel jongen hebben. Op die pagina staat ook meer informatie zoals bij welk koppel er jongen zijn, wanneer de eitjes zijn gelegd, de jongen zijn geboren, het ringnummer, de mutatie en wanneer bekend ook het geslacht.

Wanneer verwachten jullie weer jongen?
Wanneer wij op dat moment geen jongen hebben (of beschikbaar hebben) kun je op de pagina kweek een kweekplanning vinden met welke koppels wij wanneer in gaan zetten.

Is het mogelijk om mijzelf op een wachtlijst te plaatsen voor een jong?
Helaas is dit niet meer mogelijk. In het verleden hebben wij wel gewerkt met een wachtlijst, helaas werkte dit niet naar behoren. Wij hielden vogels vast voor mensen die op de wachtlijst stonden waarvan wij uiteindelijk niks meer hoorden, en andere mensen die nog wel geïnteresseerd waren dus niet verder konden helpen. Dit is dus ook de reden voor ons geweest om de wachtlijst af te schaffen.

Wanneer kunnen de jongen gereserveerd worden?
Wanneer de jongen de cruciale fase van 2-3 weken door zijn gekomen worden deze beschikbaar voor reservering. Wanneer er gereserveerd kan worden zal dit worden gemeld op onze Facebookpagina en op de website bij updates. De verdere informatie van de jongen, prijs, voorwaarden etc. worden hier dan ook bij vermeld. Bij het reserveren van een jong ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden. Meer info op de pagina reserveren.

Wanneer kom ik bij Valkparkietenkwekerij Little Stars in aanmerking voor een jong?
Wij zijn dierenliefhebbers en een hobbykwekerij, onze vogels hebben wij echt voor de gezelschap en zijn er dus ook niet op uit om winst te maken. Dit is dus ook de reden dat wij niet zomaar iedereen een jong mee zullen geven, wij zoeken echt een goed huisje waar wij zeker zijn dat het vogeltje niks tekort zal komen. Dit is ook de reden dat de meesten mensen voor definitieve reservering bij ons langskomen, dan kan er alvast kennis gemaakt worden met het vogeltje en weten wij ook met wie wij te maken hebben. Wij vragen dus ook om zeker wanneer je nog geen ervaring hebt met vogels/valkparkieten je eerst heel goed in te lezen! Op onze website is onder informatie al veel te vinden over de valkparkiet.

Hoe werkt het met aanbetalen?
Wanneer u een vogel tijdelijk heeft gereserveerd vragen wij een aanbetaling van 50% van het afgesproken bedrag. Deze aanbetaling dient bij ons binnen 2 weken binnen te zijn. Wanneer de aanbetaling is gedaan is het vogeltje definitief voor u gereserveerd, het resterende bedrag mag dan wanneer het vogeltje wordt opgehaald betaald worden of van tevoren overgemaakt.

Is het mogelijk om vrijblijvend een keer te komen kijken bij jullie vogels?
Dit is uiteraard altijd mogelijk, hiervoor dient wel van tevoren een afspraak gemaakt te worden. Dit kan via de mail of via WhatsApp (zie contact).

Hoe duur zijn de jongen?
De prijzen kunnen wat verschillen per mutatie, de meeste mutaties zitten op € 50,-. Dit is inclusief de basis van het tam maken, ringen, ontwormen, certificaat etc. Sommige mutaties kunnen hier iets boven zitten, dit zijn de wat minder voorkomende mutaties.

Wat krijg ik mee wanneer ik mijn gereserveerde vogel op mag halen?
Wanneer het eindelijk zover is dat je het vogeltje op mag halen krijg je van ons een startpakketje mee. Dit pakketje bevat grote parkietenzaad, eivoer, trosgierst en het eitje. Zo heb je voor het begin wat voer wat het vogeltje gewend is, dit kun je dan later wat gaan mengen met het voer wat u zelf wilt gaan voeren.

Wat verstaan jullie onder de basis van het tam maken?
Een super tamme vogel is natuurlijk nooit mogelijk wanneer ze 8 weken oud zijn, ze zijn immers nog heel erg jong en moeten nog veel leren. Dit is dus ook de reden dat wij altijd zeggen dat wij ze de basis mee geven van het tam worden, wil je een vogel super tam krijgen en houden dien je hier veel tijd in te steken! Ze leren bij ons dat mensen en handen niet eng zijn, wij leren ze opstappen, eten uit de hand en dat huiselijke geluiden en andere dieren niet eng zijn. Zo heeft jou vogel een goede basis om hem nog verder tam te maken.