Home » Review Vetericyn

Review Vetericyn

Wij zagen op Facebook de pagina van Vetericyn langskomen met daar het volgende bericht (zie afbeelding, klik voor vergroting). Naar aanleiding van dit bericht hebben wij gevraagd of dit product ook werkt bij vogels die geplukt zijn door extreem kroelgedrag. Ons koppel Link & Zelda kroelt heel graag met elkaar, natuurlijk heel erg schattig maar hierbij trekken ze ook elkaars veren rond de kop uit. Iets waar wij natuurlijk minder blij mee zijn. Toen wij dus bericht kregen van Vetericyn dat wij de hydrogel uit mochten gaan testen hadden wij zoiets van baat het niet schaadt het niet! Al snel hadden wij de hydrogel binnen en zijn we begonnen met het testen.

Eerst even wat meer informatie over de hydrogel:

Vetericyn® Plus HydroGel - 120 mL

- Meest geliefde dierverzorgingsproducten in de VS. 

Aanbevolen door de wereldberoemde dierenarts Dr. Pol.

- Veilig & effectief tegen alle problemen die op de huid liggen in benamingen van A t/m Z.

Vetericyn® Plus HydroGel is een dikkere substantie die het meest geschikt is voor gebruik op een verband of op gebieden waarbij het vereist is dat het product goed op zijn plaats blijft. Tevens biedt het een extra beschermlaag.

Toepassing: Eenvoudig toe te passen spray voor het reinigen en beschermen van de huid. Vetericyn® Plus HydroGel is PH-neutraal, niet toxisch, bevat geen steroïden of antibiotica. Er zijn geen vereisten of beperkingen in het gebruik. Vetericyn® ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Vetericyn® is geschikt voor alle dieren van alle leeftijden. 

Gebruiksaanwijzing: Verwijder overtollig haar van het aangedane gebied, afknippen indien noodzakelijk. Breng Vetericyn® Plus HydroGel royaal aan. Als verband vereist is, breng Vetericyn® dan royaal op het verband aan. Herhaal dit 3-4 keer per dag. Breng Vetericyn® aan tijdens iedere verbandwisseling, naspoelen is niet nodig. Veilig om te gebruiken rond mond, neus en ogen. Dopingvrij. 

Ingrediënten: Geëlektrolyseerd water (H2O)(99.97%), Natriumchloride (NaCI), Natriumhypochloriet (NaOCI), & Waterstofhypochloriet (HOCI) 

Wegwerpen: Geen speciale wegwerpvereisten. Vetericyn® is niet schadelijk voor het milieu en is 100% biologisch afbreekbaar.

Voor de behandeling hebben we natuurlijk eerst foto's gemaakt om goed te kunnen vergelijken. Deze foto's zijn gemaakt op 09/04/2017

Op het achterhoofd van Link is duidelijk te zien dat er veren missen.

En van voor zien we ook goed dat hij zijn kuif helaas mist.

Zelda heeft een wat kaler plekje achter de kuif en in der nek.

Haar kuif is ook minder vol dan hoort.


Begin van de behandeling, op 09/04/2017 zijn we begonnen met het aanbrengen van de hydrogel bij Link & Zelda. We doen dit 2/3 keer per dag omdat we het helaas niet altijd redden qua tijd om het 3/4 keer per dag te doen. Het is goed aan te brengen ook omdat het door aan het spuitje te draaien dit ingesteld kan worden. Het zou voor vogels misschien iets makkelijker zijn als je iets in druppel vorm had maar ik weet niet of dit mogelijk is in combinatie met de gel. 

In de tussentijd hebben we contact gehad met Vetericyn en ook de foto's doorgestuurd, binnen 3 dagen zou er wel wat verbetering moeten zijn maar bij Zelda zijn er helaas nog wat meer veren verdwenen. Op advies toch verder met de Vetericyn en de volgende foto's zijn 10 dagen later gemaakt.

Op Link zijn achterhoofd beginnen alweer wat nieuwe pennen te komen en wat veertjes uit te rollen.

Van voor is de zien dat zijn kuif ook weer begint met aangroeien.

Hier is te zien wat ik bedoel bij Zelda, het stukje in het midden is nu ook veertjes kwijt maar er komen wel weer nieuwe pennen door.

Haar kuif begint ook weer een beetje bij te groeien, hopen dat dit zo blijft!


Update 15/05/2017

In tussen zijn wij op vakantie geweest en hebben in deze vakantie de vogels niet kunnen behandelen, ook worden Link & Zelda binnenkort ingezet voor de kweek en zullen wij dus de behandeling niet voortzetten. Niet omdat wij ontevreden zijn maar het zorgt toch altijd weer voor een beetje stress en dit willen wij natuurlijk niet tijdens de kweek.

Onderstaande foto's zijn dus van na onze vakantie, ik denk dat de hydrogel net de aanzet heeft gegeven om alles weer een beetje op gang te brengen om te gaan groeien. Ook geen kapotte pennen meer gezien. Nu is het natuurlijk logisch dat het geen 'wonder' middel is en bij vogels zal deze genezing sowieso wat langer duren ivm. dat eerst de huid wat tot rust moet komen zodat er nieuwe pennen kunnen groeien en dan zullen deze pennen pas uit gaan rollen tot veertjes. In de tussentijd hebben we ook weer de onlasting laten onderzoeken van onze vogeltjes en deze was helemaal schoon! Voor ons ook weer bevestiging dat er geen 'rare' dingen aanwezig zijn.

We hopen dat we vooruitgang blijven zien maar voor nu stoppen we voorlopig met de behandeling en hopen we op mooie mini Link & Zelda'tjes!

Het begint alweer meer te groeien op Link zijn achterhoofd.

Kuif begint ook weer met groeien en gebied boven de krop is ook zo goed als helemaal bijgegroeid!

Op het achterhoofd van Zelda is niet heel veel verschil te zien met vorige keer. 

Wel is haar kuif gelukkig weer een stuk voller als eerst!

 

Hierbij dus ook het einde van deze review, mochten er vragen over zijn mogen deze natuurlijk altijd gesteld worden!
Ook kunnen we jullie voor vragen doorverwijzen naar Vetericyn!