Home » Wie zijn wij

Wie zijn wij

Welkom op de website van Valkparkieten kwekerij Little Stars.
Wij zijn Priscilla & Brendan woonachtig in Veldhoven en sinds 2014 begonnen met het kweken met onze valkparkieten.

 

Priscilla is vanaf jongs af aan al opgegroeid met veel dieren in huis, daar hoorde dus ook de 1e tamme valkparkiet bij. Toen zij Brendan leerde kennen was hij ook al redelijk snel besmet met het dierenvirus en dat is nu uiteindelijk uitgegroeid tot: 2 katten, 3 konijnen, 16 valkparkieten, 2 bourkes en 1 tortelduif. En al deze dieren zitten lekker binnenshuis zo kunnen wij er ook de meeste aandacht aan geven.

 

In 2014 zijn wij begonnen met koppel nr. 1 Chico & Snowy. Die wij in eerste instantie puur hadden genomen voor de gezelligheid, na verloop van tijd hadden zij het samen wel erg gezellig en lagen er eitjes op de bodem van de grond. Wij zijn ons toen heel erg gaan inlezen en zij hebben toen 3 mooie jonge valkparkietjes groot gebracht. Van hun 1e nestje is Olli bij ons blijven wonen. We zijn ons toen steeds meer gaan verdiepen in de valkparkiet en zo is onze kwekerij geboren.

 

Wij hebben regelmatig nestjes met onze koppels en alle jongen krijgen bij ons de basis mee van het tam maken. Dit doen wij door de jongen vanaf +/- 3 weken oud dagelijks in de hand te houden. Al onze vogels worden binnenshuis gehouden en zijn dus huiselijke geluiden en andere huisdieren gewend. Hierdoor kunnen wij ook het hele jaar door kweken met onze koppels. Al onze jongen worden geringd en krijgen bij de verkoop een certificaat mee waar alle gegevens opstaan. De geslachten van de vogels zijn op jonge leeftijd nog niet altijd bekend maar wanneer gewenst kunnen deze wel DNA getest worden (kosten zijn voor de geïnteresseerde). Onze koppels worden zorgvuldig uitgekozen zodat we sterke gezonde jongen krijgen, zo hebben wij geen inteelt en plaatsen wij ook geen roodogen tegenover elkaar. We houden alles bij dus er zijn veel gegevens bekend van de vogels, dus ook eventuele splits of kanssplits, dit wordt ook weer vermeld op het certificaat. De administratie van de ringnummers wordt ook nauwkeurig door ons bijgehouden.


Onze koppels laten we maximaal 2 ronden per jaar doen, dit alleen wanneer hun lichamelijke conditie dit toelaat. We laten minimaal 1 keer per jaar een ontlastingsonderzoek uitvoeren om zo onze vogels zo gezond mogelijk te houden. Wanneer de jonge valkjes verhuizen worden deze van tevoren ontwormd.

 

Wij zijn lid bij de plaatselijke vogelvereniging en bij de NBvV.